No idejas līdz pilnām tribīnēm, pirmajam titulam un dokumentālajam seriālam – FK “PPK/Betsafe” pirmā sezona

Reading time3 min

Foto: Dāvis Lejasmeiers

Jau no 1. decembra, katru ceturtdienu plkst. 21:00, kanālā TV4 futbola faniem un ikvienam interesentam būs skatāms jaunizveidotā futbola kluba “PPK/Betsafe” raidījums “Futbols vispirms!”, kuru var saukt arī par sava veida futbola “virtuves” raidījumu. Tas būs dokumentāls stāsts par bijušā futbolista un vlogera Jurija Žigajeva, aktiera Kristiana Kareļina un mākslinieka Aivara Baranova gaitām, piedaloties Latvijas futbola 3. līgā ar komandu “PPK/Betsafe”. Raidījuma sērijās tiks atspoguļotas ne tikai komandas gaitas, piedaloties turnīrā, bet arī Latvijas futbola “aizskatuve”, pastāstot par izaicinājumiem un problēmām, ar ko saskaras amatieru komandas.



Raidījuma ideja radusies, atklājot “YouTube” raidījuma “Pa Pāris Kausiem” trešo sezonu un nolemjot izaicināt pašiem sevi – no nulles izveidot savu futbola komandu “PPK/Besafe”, lai spēlētu Latvijas futbola “pagrabā”, 3. līgā. Komandā spēlēja gan tādi Latvijas futbolā zināmi vīri kā Māris Verpakovskis un Vugars Askerovs, kā arī citi futbolisti, kuri izlēma pasaulē populārāko spēli atstāt kā hobiju. Atbalstītāju “PPK/Betsafe” netrūka, jo uz mačiem ieradās vairāki simti cilvēku, brīžiem apmeklētībai esot pat labākai nekā uz atsevišķiem Virslīgas mačiem.

“Lielākā daļa fanu uzskata, ka futbols ir vien 90 minūšu spēle. Taču arī futbolam, tāpat kā teātrim, ir aizkulises pirms un pēc šīm 90 minūtēm. Šajā projektā mēs ieguldām savu laiku un dvēseli, lai parādītu skatītājiem to, ka futbols ir kas vairāk nekā bumbas mētāšana pa stadionu. Šī projekta ietvaros ir izveidojusies lieliska un jēgpilna partnerība ar “Betsafe”, kuru atbalsts raidījuma un futbola komandas tapšanā ir nenovērtējama investīcija Latvijas futbola komūnas izglītošanā un attīstībā!,” par projektu stāsta Jurijs Žigajevs.

“Šis projekts ir absolūti svarīgs arī futbola fanu kustības paplašināšanai. Mēs vēlamies parādīt amatieru futbola iekšieni, tādejādi cerot iedrošināt arī citus nebaidīties un riskēt. Vēl šī gada februārī es nespēju iedomāties, ka jau marta beigās būšu pats savas futbola komandas direktors, un labākais ir tas, ka par to var kļūt ikviens,” papildina Kristians Kareļins.

Neizpalika arī rezultāti. Lai gan pirms sezonas augstākie mērķi netika uzstādīti, “PPK/Betsafe” spēlēja atzīstami, uzvarām krājoties biežāk nekā zaudējumiem, un tas viss noveda pie uzvaras 3. līgas Centra zonā! Komanda 18 spēļu laikā izcīnīja 12 uzvaras, divas reizes spēlēja neizšķirti un vēl četros mačos zaudēja, kopumā sakrājot 38 punktus. Komanda 41 reizi raidīja bumbu vārtos, bet 23 reizes ielaida. Trešās līgas izslēgšanas turnīrā “PPK/Betsafe” pārvarēja pirmo kārtu, kas automātiski garantēja vietu 2. līgā, bet pusfinālā tika piedzīvota neveiksme, kā arī bronzas mačā, beigās paliekot 4. vietā.

Raidījums būs skatāms kanālā TV4, kā arī kanāla mājaslapā, sadaļā “Tiešraide” ceturtdienās no plkst. 21:00. Kopumā skatītājiem šogad būs pieejamas 12 “Futbols vispirms!” epizodes, ar turpinājumu nākamajā gadā.