Čempionu līgas izslēgšanas spēļu 1. kārta: divu finālu atkārtojums

Reading time5 min

Pirmdien norisinājās izslēgšanas spēļu 1. kārtas izloze visos trīs spēcīgākos starptautiskajos klubu turnīros: Čempionu līgā, Eiropas līgā un Eiropas Konferences līgā. Lielāko interesi, protams, raisīja Čempionu līga, kur jau TOP16 kārtā kopā savesti tādi grandi kā “Liverpool” un Madrides “Real”, Minhenes “Bayern” un Parīzes “Saint-Germain” – tieši šīs komandas savā starpā tikās nesenajos finālos.



Grupu turnīrā ne bez pārsteigumiem

Novembra pirmajā nedēļā oficiāli noslēdzās Čempionu līgas grupu turnīrs. Lai gan lielākā daļa komandu, kas tiks izslēgšanas mačos, bija zināmas, dažās grupās saglabājās liela intriga. Par lielāko pārsteiguma autori var uzskatīt “Club Brugge”, kas līdz pat priekšpēdējai kārtai nebija ielaidusi nevienus vārtus, kopumā ar trim uzvarām un diviem neizšķirtiem ieņemot 2. vietu, kamēr labākā B grupā bija “Porto”. Fiasko piedzīvoja Madrides “Atletico”, netiekot ne tikai tālāk, bet paliekot bez Eirokausiem vispār, jo 3. pozīcijā atradās Leverkūzenes “Bayer”.

Par “nāves grupu” tika uzskatīta C, kurā bija “Bayern”, “Inter” un “Barcelona”. Ļoti blāvu sniegumu demonstrēja “Barcelona”, kas divreiz apspēlēja pastarīti “Viktoria”, taču pret pārējām divām konkurentēm sakrāja tikai punktu. Vislielākā intriga pirms pēdējās kārtas bija D grupā, jo visas četras komandas varēja tikt tālāk. Gan “Tottenham”, gan “Eintracht” izbraukumā atradās iedzinējos, taču abas atspēlējās, pārspēja attiecīgi “Marseille” un “Sporting” un nodrošināja 1. un 2. vietu grupā. “Juventus” trešā pozīcija grupā un tikai trīs punkti pret PSG, “Benfica” un “Maccabi” arī ir liels fiasko, bet vismaz sezona komandai turpinās Eiropas līgā. Pārsteidza arī tas, ka Parīzes komanda nezaudēja nevienu maču, taču palika 2. vietā, jo “Benfica” izšķirošajā mačā sagrāva Izraēlas komandu ar 6:1.


Divu finālu atkārtojums jau astotdaļfinālā

Lai gan izslēgšanas turnīrs sāksies tikai februāra vidū, izloze parūpējās par to, lai Čempionu līga netiktu aizmirsta. Bez PSG arī “Liverpool” finišēja 2. vietā savā grupā, kas nozīmēja potenciālo tikšanos ar kādu no grandiem. Liktenim labpatikās tā, ka astotdaļfinālā “Liverpool” tika savesta kopā ar “Real”, un tieši šīs komandas cīnījās par pagājušās sezonas trofeju. Tas nebūt nav viss, jo šajā kārtā tiksies arī “Bayern” un “Saint-Germain”, kas finālā bija 2020. gadā. Gaidāmi arī citi interesanti dueļi, jo “Milan” tiksies ar “Tottenham”, bet Dortmundes “Borussia” spēlēs pret Londonas “Chelsea”.

Mančestras “City” pirmajā kārtā jāspēlē pret “RB Leipzig”, “Porto” pretiniekos ielozēja “Inter”, kamēr “Napoli” paredzēts randiņš ar “Eintracht”. Noteikti, ka ar izlozi ir apmierināti “Benfica” līdzjutēji, jo būs jāpārvar “Club Brugge” barjera, lai tiktu ceturtdaļfinālā.

Pēc grupu turnīra un notikušās izlozes par vēl izteiktāku favorīti kļuvusi “City”, jo bukmeikeri Anglijas komandas uzvaru turnīrā novērtējuši ar koeficientu 2.80. Vācijas flagmanis “Bayern” ieņem otro pozīciju ar koeficientu 7.00, kam seko “Saint-Germain” un “Liverpool” ar 10.00. Kā nākamā ir “Real” ar koeficientu 14.00, taču skaidrs, ka Liverpūlei vai Madridei turnīrs beigsies pēc divām spēlēm.

Astotdaļfinālu uzvarētāju prognozes

“AC Milan” – “Tottenham” 2.45 – 1.55
PSG – “Bayern” 2.00 – 1.81
“Club Brugge” – “Benfica” 3.20 – 1.35
“Borussia” – “Chelsea” 2.60 – 1.50
“Eintracht” – “Napoli” 3.10 – 1.37
“Liverpool” – “Real” 1.82 – 2.00
“Inter” – “Porto” 1.85 – 1.95
“RB Leipzig” – “City” 6.25 – 1.12


Iespaidīgs duelis arī Eiropas līgas pirmajā kārtā

Eiropas līgā ir mazliet citādāka izspēles sistēma, jo Čempionu līgas grupu trešās vietas ieguvējas pārcēlušās uz šo turnīru. Pirms astotdaļfināla spēlēm Eiropas līgas grupu turnīra otrās vietas īpašnieces sacentīsies ar Čempionu līgas komandām, un visiespaidīgākais duelis noteikti būs starp “Barcelona” un Mančestras “United”. Pirmajā grupu turnīra kārtā Mančestra savā laukumā piedzīvoja zaudējumu, un tas varētu maksāt dārgi, jo noteikti “Barcelona” gribēs reabilitēties par fiasko Čempionu līgā un pagājušajā sezonā Eiropas līgā. Slikti spēlējošā “Sevilla” tiksies ar “PSV Eindhoven”, “Ajax” spēlēs pret “Union Berlin”, bet “Salzburg” spēkosies ar “Roma”.

Londonas “Arsenal” šosezon demonstrē lielisku sniegumu, un komanda ar koeficientu 5.00 ir galvenā kandidāte uz triumfu Eiropas līgā. Skaidrs, ka viena no nākamajām komandām tālu netiks, jo turpinājumā seko “Barcelona” (7.00), “United” un “Juventus” (abām 10.00). Vēl atzinīgi tiek vērtētas “Ajax” (15.00), “Freiburg” (18.00), “Real Betis” (18.00) un “Real Sociedad” (18.00) izredzes.

RFS noslēgusi dalību Konferences līgā, taču divas A grupas komandas turpina cīņu par uzvaru. Kamēr “Basaksehir”, kā grupas uzvarētājai, jāgaida savs pretinieks, tikmēr “Fiorentina” cīnīsies par tikšanu tālāk pret “Sporting Braga”, kam Eiropas līgā bija 10 punkti grupā, tomēr ar to nepietika labāko divniekam. Starp piecām galvenajām pretendentēm uz uzvaru turnīrā atrodas vairāku spēcīgāko līgu komandas – “West Ham” (5.00), “Villarreal” (6.00), “Lazio” (7.00), “AZ Alkmaar” (12.00) un “Fiorentina” (15.00).