Vācijas Bundeslīga: bez superzvaigznēm Holanna un Levandovska, bet ar pārliecinošo favorīti “Bayern”

Reading time4 min

Augusta piektajā dienā kopā ar Francijas un Anglijas futbola čempionātiem jaunā sezona sāksies arī Vācijā. Starpsezonā čempionāts piedzīvoja būtiskus triecienus, jo savas komandas atstāja superzvaigznes Ērlings Holanns un Roberts Levandovskis, bet “Betsafe” bukmeikeru vērtējumā sava līdera zaudēšana netraucēs “Bayern” uzvarēt jau 11. gadu pēc kārtas.



Jaunās zvaigznes meklējumos

Pirms divarpus gadiem Holanns no Zalcburgas “Red Bull” pārcēlās uz Dortmundes “Borussia”, un norvēģu brīnumbērns demonstrēja apbrīnojamu rezultativitāti. Laukumā izejot 89 spēlēs Dortmundes kreklā, Holanns guva 86 vārtus un atdeva 23 rezultatīvas piespēles. Skaidrs, ka tas bija tikai laika jautājums, kad viņš pievienosies kādam Eiropas grandam, un šī starpsezona bija brīdis, kad tas notika. Mančestras “City” samaksāja 60 miljonus eiro “Borussia”, lai iegūtu norvēģi, kurš centīsies aizvest Anglijas flagmani uz jaunām virsotnēm.

Otrs futbolists, ko nedrīkst nepieminēt Vācijas Bundeslīgas sakarā, ir Roberts Levandovskis. Pārstāvot Minhenes “Bayern” kopš 2014. – 2015. gada sezonas, polis bija īsta vārtu mašīna, jo 375 spēļu ietvaros izcēlies ar 344 vārtiem un 72 rezultatīvām piespēlēm, iegūstot neskaitāmus individuālos apbalvojumus. Divas sezonas atpakaļ viņš izcēlās ar 41 precīzu sitienu Bundeslīgā, uzstādot jaunu līgas rekordu. Tagad Varšavā dzimušais futbolists ar savu talantu priecēs “Barcelona” fanus un centīsies atjaunot iepriekšējo statusu komandai, kas cīnījās par Čempionu līgas un Spānijas tituliem.

Abu iepriekšminēto spēlētāju aiziešanas dēļ vakanta ir jaunās Bundeslīgas “sejas” pozīcija. Pavisam noteikti, ka uz to varētu pretendēt čehs Patriks Šiks no Leverkūzenes “Bayer”. Parastam līdzjutējam viņa vārds, iespējams, daudz ko neizsaka, taču pagājušajā sezonā viņš bija otrs rezultatīvākais spēlētājs līgā, esot tieši starp Levandovski un Holannu.

“Betsafe” bukmeikeru vērtējumā viņš ir viens no galvenajiem kandidātiem uz rezultatīvākā spēlētāja godu jaunajā sezonā – koeficients 7.00. Tomēr ir viens spēlētājs, kura izredzes novērtētas vēl labāk. Starpsezonā Minhenes “Bayern” no “Liverpool” par 32 miljoniem ieguva senegālieti Sadio Manē, bet koeficients, ka viņš kļūs par rezultatīvāko spēlētāju, ir 6.50. Šie tad arī ir divi galvenie kandidāti, bet trešais ar koeficientu 10.00 ir “RB Leipzig” pārstāvis Kristofers Nkunku. Interesanti, ka Šika un Manē savstarpējā cīņā par to, kurš gūs vairāk vārtus, ir līdzsvars – koeficients 1.86.

Krietni izteiktāks favorīts ir jautājumā par labākā piespēļu devēja godu. Pēdējās trīs sezonās visvairāk rezultatīvo piespēļu atdevusi “Bayern” leģenda Tomass Millers – iepriekšējās divās sezonās pa 18, bet vēl sezonu iepriekš viņa kontā 21 piespēle. “Betsafe” bukmeikeri atvēlējuši Milleram koeficientu 2.50, kamēr koeficients 9.00 ir gan Kristoferam Nkunku (iepriekšējā sezonā palika 2. vietā), gan Jozua Kimmiham.



Sezonas favorītes un prognozes

Varētu domāt, ka Levandovska aiziešana varētu pasliktināt “Bayern” izredzes uz Bundeslīgas titulu, tomēr nekā. Bukmeikeri ir ļoti pārliecināti, ka Minhene triumfēs arī 11. sezonu pēc kārtas, izliekot koeficientu 1.20, bet vislielāko pretestību varētu izrādīt Dortmunde – koeficients 7.50.

Tabulas augšgalā pēdējos gados vienmēr bijusi “RB Leipzig”, un šai sezonai nevajadzētu būt izņēmumam, jo komanda ir trešā galvenā pretendente uz titulu (koeficients 13.00), kamēr atrašanās labāko četriniekā tiek prognozēta ar zemo 1.03. Pēc divu sezonu pauzes labāko četriniekā un Čempionu līgas zonā atgriezās Leverkūzenes “Bayer”, kas bukmeikeru vērtējumā tiek atzīmēta kā ceturtā spēcīgākā komanda (koeficients 1.65 uz vietu TOP4).

Interesantai cīņai vajadzētu arī būt par vietas saglabāšanu Bundeslīgā. Iepriekšējā sezonā no augstākās sabiedrības atvadījās “Bielefeld” un “Furth”, bet atgriezās “Schalke 04” un Brēmenes “Werder”. Bukmeikeri reālākās izredzes atstāt Bundeslīgu atvēlējušas divām citām komandām – “Bochum” (2.00) un “Augsburg” (2.30).

Pirmās kārtas kalendārs

5. augusts, piektdiena
Plkst. 21.30, “Eintracht” – “Bayern”

6. augusts, sestdiena
Plkst. 16:30, “Union Berlin” – “Hertha”
Plkst. 16:30, “Borussia M” – “Hoffenheim”
Plkst. 16:30, “Wolfsburg” – “Werder”
Plkst. 16:30, “Augsburg” – “Freiburg”
Plkst. 16:30, “Bochum” – “Mainz 05”
Plkst. 19:30, “Borussia D” – “Bayer”

7. augusts, svētdiena
Plkst. 16:30, “Stuttgart” – “RB Leipzig”
Plkst. 18:30, “Koln” – “Schalke 04”

Ar pilnu kalendāru var iepazīties šeit.